Yazılı Fetva

Toplum Önünde Konuşamıyorum Ne Yapmam Gerekiyor?

5232
10.03.2012

Selamünaleyküm hocam.. Hocam sizden bir ricam var. lütfen bana kendimi yetiştirebileceğim kitablar tavsiye edin. Aslında dini bilgim var ama hitabetim yeterli değil. Derdimi rahat anlatamıyorum savunmada eksik kalıyorum... Kendimi yetiştirmek ve bayanlara vaaz ve nasihatlerde bulunmak istiyorum.. Bunu şahsi olarak değil çalıştığım vakıf adına istiyorum çünkü hatiblerimiz iki kişler ve yetişemiyorlar... Bana bilgin var rahatça sohbetlere gidebilirsin ihtiyaç çok diyorlar ama ben kalabalığa girince yapamıyorum.. Birde hocam bugün bir internet sitesinde sizi çok çirkin şekilde sapıklıkla itham eden insanlarla tartıştım ve çok ama çok üzüldüm... Önüne gelene reddiye yazan bir hoca efendi sizede reddiye yapmış.. Kahroldum sizi tanıyamamış olmalarına.. Allah yolunuzu açık etsin.. Size iftira atanları Allaha havale ediyorum..

Selamünaleyküm.
Bir:
Boş verin kimin ne dediğine, siz Allah için bir şeyler yapın, Allah için çalıştığına inandıklarınıza dualar edin, onlarla olun. Meleklerin işi ne, kimin ne yaptığını onlar hesap edip dursun. Bize Rabbimiz yeter.
İki:
Sizin için en kestirme hitabet yolu şudur:
Konuşmalarını beğendiğiniz birinin en hoşunuza giden bir konuşmasını MP3'e yükleyin. O konuşmayı, yürürken, bulaşık yıkarken defalarca dinleyin. Bir zaman sonra o konuşmayı taklit etmeye başlayın. Ses tonunu, iniş çıkışları taklit edin. Yalnız bir yerde, önünüzde kalabalık varmış gibi tiyatro yapın. Buna iki ay kadar devam edince sizin de yeteneğinizin olduğunu keşfedecek rahatlayacaksınız.
Allah yardımcınız olsun. Büyük düşünün, büyük çalışın.

Nureddin Yıldız