Yazılı Fetva

Sürekli Nefsime Yenik Düşüyorum, Ne Yapmalıyım?

21327
23.03.2011

Hocam ben 24 yaşındayım, nefsimin arzu ve isteklerine uymamaya çalışıyorum ama şeytan sürekli vesvese veriyor. Bazen yapmamam gereken şeyleri yapıyorum, bundan da çok rahatsız oluyorum. Bazen kendimden utanıyorum, biz ne için yaratıldık ben ne yapıyorum diye. Hocam nişanlıyım ve inşallah 4 aya kadar da evleneceğim. Nefsimi dizginlemek için neler yapmalıyım bu süre zarfında?

Benzer bir soruyu Peygamber aleyhisselam efendimize soracak olsaydınız size diyeceği şu olurdu: Ne diye Müslüman oldun ki? Müslümanlık bu mücadeleyi yapmanın adıdır.
Her Müslüman böyle bir gel git içinde hayatını geçirir. Sonunda mağlup olmayanlar kazanarak giderler, bir yerde yığılıp kalanlar da helak olurlar. Bunu siz şöyle de anlayabilirsiniz: Bir minderde güreş yapıyorsunuz; elbette düşüp kalktığınız olacaktır. Düştüğünüz zaman ağlamaya başlarsanız rakibiniz sırtınıza oturur ve siz mağlup olursunuz. Vazifemiz belki düşmemektir ama o çok zordur, biz nebi değiliz. Düşeceğiz ama düştüğümüz yerde kalmayacak dikileceğiz. Biiznillah da kazanan olacağız.
Size tavsiyem, kesinlikle bir ders halkasını izleyin. Allah’tan korkanlardan oluşmuş bir arkadaş grubunuz bulunsun. İlmihal bilginizi de sık sık tazeleyin. Kâfirlerin ağırlıkta olduğu ortamlardan, yayınlardan uzak durun. Cemaatle namazı ihmal etmeyin. Az da olsa sürekli Kur’an okumaya çalışın. Göreceksiniz kazanan olacaksınız inşaallah. Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız