Yazılı Fetva

Şehvet Konusunda Sıkıntı Çeken Gence Çareler

16844
05.01.2014

Selamünaleyküm hocam. Yaşım 20, çoğu gencin maruzatı olduğu kendi nefsine sahip olamama şikâyeti bende de var maalesef. Ne yaptıysam bunun önüne bir türlü geçemiyorum. Onlarca defa tövbe ettim ama televizyona veya sağımda solumda gördüğüm cinsellik içeren resimleri görünce yine depreşiyor içimde o sinsi istekler.  Bu beladan kurtulmayı çok istiyorum hocam. İnanın çok istiyorum. Bunun için de evlenmeyi düşünüyorum ama malum günümüz Türkiye’sinde 20 yaşında evlenmek nedense zor. Timurtaş hocanın sözü ile evlenmeyi zorlaştırdığınız gibi zinayı da zorlaştırdınız. Allah korusun ben böyle bir hataya düşmeyeceğim inşallah ama nefsimi de dizginlemek istiyorum. Ne kadar gözlerimi arındırmaya çalışsam da bir türlü olmuyor. Mübarek ramazan ayında bile mani olamadım. Allah rızası için hocam bu konuda ne önerirsiniz, ne yapmam gerekiyor?

Selamünaleyküm. Evlenmek tek çaredir. Ondan sonraki çareler geçicidir.
- Çevrenizi temiz tutacaksınız.
- İbadetlerinizi ihmal etmeyeceksiniz.
- Kendinize vaktinizden çok iş üreteceksiniz. Sizin gününüz yirmi dört saat değil yirmi saat olacak ve vakit size yetmeyecek.
- Bulunduğunuz ortamı sık sık değiştirin. Mesela evinizdeki yatak şeklini öbür odaya o mümkün değilse odanın diğer tarafına taşıyın. Sık sık göz ve kulağınızı yenileyecek değişiklikler yapın.

Nureddin Yıldız