Yazılı Fetva

Şehitlik Ne Demektir Tam Olarak?

5401
11.10.2014

Benim en büyük hedefim ve temennim Allah nasip ederse şehit olmak. Ancak bunun tam anlamıyla bilmiyorum. Günümüzde öldürülen müslümanlar için savaşıp can veren şehit midir? Ya da niyeti Allah rızası değil de sadece cennete gitmek, bu hayattan bıkkınlığından ve yılmışlığından ötürü cenneti istemek, cenneti sevdiğiniz birisi için istemek ve bunun için can vermek şehitlik sayılır mı? Hayatı boyunca fazlasıyla cihad etmemiş de olsa genç yaşında orada can veren şehit midir? Benim bazı arkadaşlarım buna kolay yoldan cennete gitme hayali ve yalanı dediğinden aklımda soru işaretleri oluştu. Gerçekten de kolay yoldan cennete gitmek midir? Yani bu yol yanlış mıdır?

Selamünaleyküm. Şehit olmanın en güzel yolu, ŞEHİT MANTIKLI OLARAK YAŞAMAKTIR. Yaşarken şehit mü'min mantıklı olarak yaşarsan Allah Teâlâ sana, şehit olmayı nasip etmese bile şehit sevabıyla ölürsün. Yaşarken dünyevi meşgalelerle yaşayıp şehit ölümüyle ölmek biraz ham hayal gibidir.
Güzel kardeşim,
Dinimiz macera dini değildir. Maceracıların da dini değildir. Evet, senin duyguların temiz ve temennin güzeldir ama birinci vazifen şehit olmaktan çok iyi bir mü'min gibi yaşamaktır. Önceliğin bu olsun, çalışman böyle olsun. Allah’a emanet ol.

Nureddin Yıldız