Yazılı Fetva

Pdr okuyan bir bayan ehl-i dalaletin düşünceleri ile nasıl mücadele edebilir?

7891
26.10.2016

Hocam, ben üniversite 3.sınıf Pdr okuyan bir bayanım. Okuduğum bölüm münasebetiyle mahrem ve tartışılması çok tehlikeli olan konulara girilmekte ve ehl-i dalaletin düşünceleri empoze edilmeye çalışılmakta. Ben önüme gelen her probleme Allah rızasını ölçek olarak koyup bu açıdan bakmaktayım ama dediğiniz gibi şeytan çok ve sınıfta İslâmi değerleri küçümseme, dini saf dışı bırakma ya da İslâma hakaret tarzında konuşmalar geçiyor. Ben onların inadına daha tesettürlü daha korumacı gidiyorum okula ancak bayan olduğum için ve savunma konusuna geçtiğimde bir erkekle münakaşaya girmiş olacağımdan konuya dahil olup savunmuyorum. Bu durumda benim üzerimde bir hak var mı hocam? Orada benim konuya girip savunmam gerekli ya da bu benim üzerime farz mı? Vicdanen bu konu beni yıpratıyor 3 senedir bununla dertleniyorum mahrem olduğum için derslere katılmamaya bile özen gösteriyorum yanlış mı yapıyorum ama ya cevap verip altta kalırsam savunduğum hakkı eksik savunup daha da kötü bir şey yapmış olursam diye de korkuyorum. Tartışılan en basit konuya örnek vereyim "bebeğin engelli olduğunu öğrendiğiniz de aldırır mısınız aldırmaz mısınız?" Aldırmam diyenlere de "kendi vicdanını rahatlatmak için o çocuğu engelli bir hayata mahkum ediyorsun aslında" gibi şeyler söyleniyor. Vahim olan da bir çok tesettürlü kardeşimin aldırırım demesi. Cevabınız benim için önemli. Duanızı üzerimizden eksik etmeyin hocam.

Bu hayatı bir imtihan olarak yaşıyoruz. Ne yazık ki, mevcut dönemdeki imtihanımız kendi toprağımızda garip kalmamız şeklinde tecelli etmiştir. Ezan okunan şehirlerde Allah'ın Şeriat'ının garip olması kahredicidir.
Sizin o tür tartışmalara iki nedenle katılmanızı tavsiye etmeyiz. Birincisini siz de tespit etmişsiniz zaten, ortada bir mahremiyet var. Sizin mahremiyetinize zarar gelmesi, oradaki tartışılacak konudan daha ağır bir risktir. Tartışmayın, mahremiyetinizi koruyun.
İkincisi ise, oradaki bayan arkadaşlarınızla da olsa tartışma siz yine zararlı çıkarsınız. Zira o tartışmada boş atışları yapanların kaybedecekleri bir şeyleri yoktur. Sizin ise kaybetme riskinizi olan imanınız, heyecanınız ve umudunuz vardır. Bayanlarla da olsa tartışmalara girmeyin. Oradan en erken ve en kestirme yolla mezun olup mümince yaşama yollarına yürüyün. Derin düşündüğünüzde görürsünüz ki, o tartışmalarla hakkı bulup istiğfar etmiş kimse neredeyse yoktur ama o tartışmaların akabinde umut ve heyecanını kaybetmiş pek çok kimse vardır. Rabbim sizi korusun.

Nureddin Yıldız