Mektuplar

Neden 'ümmet' olamıyoruz?

8379
17.02.2016

İslam coğrafyasında yaşanan kan ve gözyaşı hepimizin içini kanatan bir durum. Biz birey olarak çok fazla bir şey yapamıyoruz. Yaptıklarımız da sadece sonuç odaklı oluyor. Yani sadece battaniye, gıda, giyecek yardımı ile çözülecek bir sorun yok ortada. Sizin gibi kıymetli ve kitleleri arkasından sürükleyecek hocalarımızın önderliğinde bu meselelerin çözümü adına neden bir şeyler yapılmıyor? Yapılıyorsa da neden biz 'bir' olamıyoruz ve her gün Suriye, Irak, Filistin'de ve hatta Türkiye'mizde ölümler yaşanıyor? Neden biz 'ümmet' olamıyoruz? Neden bu kadar İslam âlimi olduğu halde İslam coğrafyası kan gölü?

Haklısınız, doğru söylüyorsunuz. Fakat sizin eliniz ve diliniz ne kadar serbest ise âlim dediklerinizin de o kadar serbesttir. Aynı toplumu paylaşıyor, aynı değirmende öğütülüyoruz ne yazık ki.
Ümmetimiz bir afet dönemi geçirmektedir. Buna, Allah'ın sadık kullarını görmek için önümüze imtihanlar çıkarması olarak da bakabiliriz. Fertler olarak ve ümmet olarak sabredip en azından YAPABİLDİKLERİMİZİ yaparak Rabbimizin rızasını kazanacağız. Bu birinci işimiz.
İkinci işimiz de şudur:
Biz ümmetiz. Hayatın bütünü ve evrenin tamamı bizim projemize dahildir. Bir noktada tıkandı isek hayatı orada bitirmemiz gerekmiyor. İkinci noktayı aşmaya çalışırız. Siyasette tıkandı isek ahlâkı gevşetmeyiz en azından. Her ne kadar bütün alanlar birbirleri ile bağlantılı ise de biz becerebildiklerimizi yapmaya çalışmalıyız. Mesela bu zamanda mü'minler olarak ekonomide iyileşmeye başladık. Ekonomi ile çözülebilecek sorunlarımızı çözmeliyiz. Siyasette tıkandı isek ibadette kapasitemizi artırmalıyız. Nesil yetiştirmede hızlanmalıyız. Yapabileceğimiz birden çok işimiz bulunduğu muhakkaktır. Tıkanıp kalmak bir özür değildir ama yapılacak mesela on işten üçünde tıkanıp yedisinde muvaffak olmak bir özür oluşturabilir. Bu açıdan da konuyu ele almaya mecburuz.
Sorunlarımızı irdelediğimiz kadar üzerimizdeki nimetleri ve fırsatları da irdelemeliyiz.
Dünya ebedî değildir ki dertleri ebedî olsun! Bunlar da geçer biiznillah.
Geçeriz bu köprülerden de Rabbimize kavuşuruz bir gün..
Allah'a emanet olun.
Nureddin YILDIZ
facebook.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz

Nureddin Yıldız