Yazılı Fetva

Mastürbasyon Zina Hükmünde Midir?

106610
05.03.2012

Merhaba, ben 20 yaşında bi genç kızım, üniversite öğrencisiyim. Şimdiye kadar kimseyle beraber olmadım. 2-3 ay öncesine kadar 10 günde birden fazla olmamak şartıyla mastürbasyon yapıyordum. Ama internette okuduğum yazılardan sonra içime bi şüphe düştü . Yapınca kendimi suçlu hisseder oldum. Kendi kendime söz verdim bidaha yapmıcam diye ama gerçekten bazen buna çok ihtiyaç duyuyorum. Depresif bi ruh halindeysem o salgılanan serotonin beni kendime getiriyo,  Psikolojimin iyileştiğini mutlu olduğumu hissediyorum.ben kötü bir şey yapmıyorum, kimseyle beraber olmuyorum sadece kendi kendimi tatmin ediyorum ama çok arada kaldım lütfen bana zina tehlikesi varsadan daha net bir şey söyleyin. Bu haram mıdır, günah mıdır, günahının büyüklüğü ne kadardır?

Selamünaleyküm.
Yaptığınızın bir ahlak boyutu var ki bunu siz de tahmin ediyorsunuzdur; ayıp kelimesinin ötesinde haram bir iş yapıyorsunuz. Evet zina kadar değil ama müstehcen bir iş, terk etmelisiniz. Ahlâksız Müslüman olamaz.
İkinci bir husus da şudur: Bu yapılan iş, bir zaman sonra ilavelerini getirebilir. Bu sizi tatmin etmemeye başlar, daha ötesine kayarsınız. Bu açıdan da meseleye bakın.
Gıdanız, uyku düzeniniz, vakit boşluğunuz gibi konuları yeniden gözden geçirin. İnşaallah fayda bulursunuz. Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız