Yazılı Fetva

Kul Hakkı İçin Ne Kadar Sadaka Verilmelidir?

13576
17.03.2012

Selamünaleyküm hocam.
Bundan 3 yıl kadar evvel tesadüfen sizin bir vaazınızı dinledim ve o günden sonra sizin her faliyetinizi takip eder oldum. ALLAH sizden razı olsun. Benim silkelenip kendime gelmemi sağladınız. Müslümanlığın ruhunu sizden ögrendim. Adeta beni bataklıktan kurtaran kişi diyebilirim sizin için. Tabii kurtulduysam. Hocam gecmiş dönemlerimde küçük yada büyük kul hakkı ihlallerim oldu. Fakat bu kişileri bulmam mümkün değil. Bu kişiler adına sadaka verilmesi gerekteğini sizden duymuştum. Bunun miktarı yada belli bir zamana kadar, yada ne kadar zaman yapmam gerektiğini sormak isterim size. Bu konu beni rahatsız ediyor. "Kişi sevdiğiyle beraber" hadisi şerifine imanım tamdır. Sizi çok seviyorum. İnşallah o büyük günde sizle , ashabı kiramla ve peygamberimiz sallallahü aleyhi vesellemle beraber olurum. Size çok dua ediyorum. Çalışmalarınızın bereketli olmasını dilerim. Dualırınızı beklerim. Selamünaleyküm...

Selamünaleyküm.
Allah Teâlâ sizi, umduğunuza nail etsin. Sizi de bizi de dostlarıyla beraber haşrolmakla şereflendirsin. Dualarınızı beklerim.
Eğer hak olan miktar şu anda belli ise, o miktarı sadaka olarak verin. Belli değilse bir miktar tayin edin onu verin. Bunu ölmeden önce ne zaman yapabilirseniz o sizin kârınızdır.
Allah'a emanet olun.

Nureddin Yıldız