Yazılı Fetva

Kız çocuğunun okulda mecburen başını açması

9818
26.03.2011

7. sınıfa giden kızımın örtüsü konusunda kararsızlığımız var; devlet okulunda okuyor. 10 gündür örtülü fakat okullar açıldığında okulda başını açması gerekecek, bu durum beni rahatsız ediyor. Şu an özel bir okula geçme ihtimali de yok. Bu konuda sizin bir tavsiyeniz olabilir mi?

Bir Müslüman kızın, aybaşı olduğu saatten itibaren başından bir tek kıl bile göstermemesi gerekmektedir. Eğer, buluğ çağı işareti olan aybaşı olmasa bile, vücut yapısı olarak genç kız görüntüsü verdiği zamanlarda da fitneye sebep olmaması için yine örtünmesi gerekir. Bu mesele hakkında iki hususu tekit edelim.
Birincisi:
Örtü, sadece bezle kapatmak değildir. Kadının, kadınlığını ilgi alanı dışına taşımak örtünmektir. Eğer örtünün kendisi de bir ilgi konusu oluyorsa bu İslamî olmanın sınırlarını zorlar. Bunun için başın örtülmesinden daha öncelikli konumuz, başlarımızın Allah'a adanması konusudur.
İkincisi:
Biz, Allah Teala'nın emirlerini ve yasaklarını yüzde yüz samimi bir istekle karşılamakla mükellefiz. Tatbikte ise becerebildiğimiz kadarı ile mükellefiz.
Kızınızın, okul sürecini aybaşı olmadan geçirmesi sizin için en ideal olandır. Eğer buna muvaffak olamazsanız, santim santim yürümeye hazır olun. Sabredin, yüksek himmetli olun. Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız