Yazılı Fetva

Kendimi erkek gibi hissediyor ve kadınlara ilgi duyuyorum, ne yapmalıyım?

21160
27.10.2015

Ben İslami ölçülerde yaşamaya gayret gösteren biriyim. Ancak ciddi bir sorunum var; ben kadın bedenindeyim ama kendimi erkek gibi hissediyor ve maalesef kadınlara ilgi duyuyorum. Bunun için doktora da gittim, bana bunun değişemez bir durum olduğunu söylediler. Ama ben yine de bana kadın hormonu yazmalarını söyledim. Maalesef bu hormonlar da bir sonuç vermedi. Benim durumumda olan bazı kişilerin yaptığı gibi cinsiyet değiştirme ya da hemcinslerimle ilişki yaşama noktasında Allah'tan korkuyorum hocam. Zaten bu durumu hareket ve kıyafetlerime yansıtmamaya gayret ediyorum. Ancak bir erkekle evlenmem mümkün değil, kadınlık yapamam çünkü. Hocam, şehvetim çok yüksek, beni çok rahatsız ediyor. En azından haftada bir kere mastürbasyon yapabilir miyim?

Evet, büyük bir musibete düşmüşsünüz. Allah Teâlâ yardımcınız olsun. Sakın gevşemeyin ve yılmayın. Kural şudur: Ölüm hariç her derdin devası vardır. Doktorların 'yok' demeleriyle yetinmeyin. Farklı uzmanlarla tedaviye devam edin siz. Bu birinci hareket noktanız olsun.
İkinci olarak da en büyük hedefiniz, sizdeki sıkıntıyı ikinci bir bayana sıçratmamak olsun. Kendi derdinizle yoğrulun ama ikinci bir insan kıyamet günü sebep olarak sizi göstermesin.
Üçüncü olarak, sizdeki bu sıkıntıyı depreştirecek veya azdıracak sebepleri azaltmaya bakın. Şehvetinizi azdıracak yiyecekleri tespit edin, onları azaltın. Gözünüzü kışkırtan çevreyi daraltın.
Dördüncü olarak da şunu yapın ki en önemli yatırımınız da bu olabilir: Hayatınızı size yetmeyecek kadar doldurun. Gün otuz saat olsa bile size yetmeyecek gibi olsun. İşi işle kovalayın. Boş saatiniz olmasın. Bu bölüm çok önemlidir.
Beşinci olarak size şunu söylemeliyim:
Bir kanser hastası düşünün. O hastanın mücadelesi, acıları, ağlamaları nasıl onun için bir sevap kaynağı ise sizin bu hastalıkla mücadelenizi de siz o şekilde bir sevaba dönüştürebilirsiniz. Sakın yılmayın. Yorulmaya razı olmayın. Üşenmeyin. Yoğun dua saatleriniz olsun. On yıl sonra da olsa düzeleceğinize umudunuz olsun. Allah Teâlâ ölüden diri çıkarıyor da size mi şifa vermez?
Kültür düzeyinizi, yaşınızı, ailenizin meşgalesini ve benzeri özel dünyanızı tanıtacak bilgi vermediğiniz için size özel aktiviteler tavsiye edemiyorum.
Belirttiğiniz boşalma yöntemi bildiğiniz gibi normal durumlarda caiz değildir. Bir haram bulaşma riskinize karşı sizin için caiz olabilir ama iyi bilesiniz ki, öyle bir rahatlamanın da kendine göre sıkıntıları olabilir.
Size dua ediyoruz, Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız