Yazılı Fetva

Kardeşlerim Anneme Bakmıyorlar, Ne Yapayım?

6563
05.01.2014

Selamünaleyküm. Aziz muhterem hocam, annem 85 yaşında ve yaklaşık 10 seneden beri benim yanımda kalıyor. Biz 7 kardeşiz, diğer kardeşlerim 2-3 gün bakınca birbirlerine düşüyorlar ve huzur evine yatırmak istiyorlar. Evde bizim hanım Allah razı olsun kendi kızlarından iyi ilgileniyor. Geçenlerde de komşunun bir bakıcı aylığına müracaat etmesini söylemiş. Ne yapalım, annemin 100 de 100 raporu da var? Allah razı olsun

Selamünaleyküm. Ah kardeşim, cennetin içine girmişsin sen! Cennetin içine tam, kardeşlerin de kenarında dolaşıyorlar. Her gün annenin ayaklarını öp, tekrar öp, tekrar öp. Yaşaması için dua et. O yaşadıkça sen cennettesin. Sakın anneni evinden bir dakika bile çıkarma; kardeşlerin almak isteseler bile verme. O sağken camiye namaza ve rızık kazanmak için işine gitmenin dışında evin dışına çıkma. Onu bekle dur sabahlara kadar. Sana bu konuda destek olan eşine de minnettar ol, ona teşekkürler et. Onun bu iyiliğini hiç unutma. Annenden sonra eşin, senin kolunu bile kıracak olsa, annene hizmetinin hatırına ona sevgi beslemeye devam et. Sen, cennetin orasındasın, çıkma oradan.
Devlet sana bir destek verecek olursa onu da, o da sana helaldir. Allah Teâlâ seni, anneni ve hepimizi en büyük emelimiz olan rızasına kavuştursun. Annene uzun ömürler, sana da büyük sabırlar dilerim. Kaynanasına hizmet eden eşini tebrik ederim. Allah ondan razı olsun. Onu hiçbir kuluna muhtaç etmesin.

Nureddin Yıldız