Yazılı Fetva

İslami Bir Evlilik İçin Aileme Karşı Çıkabilir Miyim?

6419
18.03.2012

Selamünaleyküm hocam...
Sorum evlilikle ilgili bir problem... Şimdi ben düşünce olarak muhafazakar olmaya çalışan, elimden geldiğince ibadetlerini yapmaya çalışan ehli sünneti her ne kadar bulunduğum konum itibari ile yaşayamasam da hep o yaşantıya gıpta eden biriyim... Evlilik hususunda da böyle düşündüğüm için tesettürlü bir bayanla evlenmek niyetim olmasına rağmen ailem benim görüşümde olmadığı için sürekli sıkıntılar yaşıyorum...(çalgılı düğün, haremlik selamlık konusu.vs.) bir türlü onlarla, açık dini hükümleri anlatmakta ve uzlaşmakta sıkıntı yaşıyorum. Ben ne kadar İslami bir davranış içine girmeye çalışsamda ailem gerek evlilik gerekse diğer tutumlarda kısmen seküler bir hayatı bana salık veriyorlar..  Şimdi bu konuda iki yolum var: 1. Onları hiçe sayıp İslami bir yaşantı için rest çekmek -ki bu duruma aile-akraba işlerini sıkıntıya sokmak nedeniyle cevaz vermiyorlar.
2. Ama onları dinleyip İslamın tasvip etmediği tarzda bir yaşantı sürdürmemde izin verilen bir şey değilken ... ve bu durumda araştırmalarım neticesinde hiçbir hoca bu iki durumdaki vebale de ortak olmamak için net bir tavır sergilemezken ben ne yapacağım.lütfen bu durumda izlemem gereken yolu ve NET tavırla ilgili bir açıklama yapar mısınız? Allah(c.c) razı olsun.

Selamünaleyküm. Allah'ın haramlarından bir haramı kimsenin hatırı için kabullenemeyiz. Siz, helal arayışınızda samimi olduğunuza inanıyorsanız eğer, bütün akrabalarınızı karşınıza almaya da hazır olmalısınız.

Nureddin Yıldız