Yazılı Fetva

İslam İle Yeni Tanışan Bir Kişi Neler Yapmalıdır?

6704
12.03.2012

Hocam ben genc yaslardan beri yillardir amerikada yasayan biriyim. 26 yasindayim burada hic islami yasantim olmadi cunki hic birikimim yoktu bu konularda ve hic kimse etrafimda. Yalnizken insan cok daha fazla hata yapiyormus bunu sizin derslerinizi dinleyince anladim. Ne cevrem ne de burdaki yasantim bayadir beni hic mutlu etmiyordu ve ne zaman İslamiyetten bahsetsek burda diger dinleri yasayan insanlarin cocuklarinin gunahi ne o zaman ailesinde ne gorurse onu yasiyorlar islamiyeti hic duymayan bile cok insan var Müslüman aile de dogan cocuk 10 adim onde basliyor dusuncesi gelip adaletsizlik fikri beni daha da inancsizlastirdi. İkinci olarak ta ozurlu dogan insanlarda da ayni dusunceye büründüm ve yine burada da adaletsizlik var diye neye inanacagimi sasirdim. Bu sorularin cevaplarini ararken yaklasik 5 gun once sizi buldum ve utancimdan cok agladim. Çünki ne kadar bogazima kadar gunahin icine battigimi hissettim. Büyük, küçük her tur gunahin icine girmisim. Ama sayenize icimde cok buyuk bir istek ve heyecan var iyi bir Müslüman gibi yasamak icin.  Ama cok negatif etkenler var etrafimda ve neresinden baslayacagimi bilmiyorum ama bir an once baslamak istiyorum cünki icimdeki heyecanin ve istegin bitmesinden korkuyorum kac gundur. Arkadaslarim, oturdugum kalktigim yerler, tamamen hayatimi degistirmem gerek sanirim. İçimden geliyor cok istiyorum suanda ama bir turlu baslayamiyorum sanki bir sey beni tutuyor ve sizin anlattiginiz o kadar sey varki ilk adimlar ve sonrasi icin ne yapacagimi siralayamadim icinde kayboldum hocam. 5 gundur gozum yasli baslamak ve geri donmek istemiyorum. Ne olur nasil baslamam gerektigini neler yapmam gerektigini yazin bana. Çok teşekkür ederim hocam. Allah size sağlık sihhat versin.

Selamünaleyküm.
O uzak diyarlara rağmen bak ne kadar yakın duruyormuşuz meğerki!
Kerim olan Rabbimden dilerim, o duygularınla seni yaşatsın sonra öldürsün sonra da öyle diriltsin. Volkan gibi bir heyecan dolusun. Demek ki, için gür bir iman dolu. Seni nasıl tebrik etmem? Allah seni heyecanında sabit tutsun, sonunu kazanacağın hızlı bir dönüşüm yaşıyorsun, seni tebrikler ederim.
Sakın korkma, çekinme!
Mü'min kardeşlerin olarak arkandayız; duamızla, istişaremizle, gönlümüzle senin yanındayız. Bir daha ayrılmamak ve cennet ırmaklarının kenarında beraberce muhteşem günün lezzetini yaşamak üzere beraberiz. Bizi birleştiren, aynı gönül bağıyla kaynaştıran imanımız bunu emretmektedir. Kardeşiz, biriz, beraberiz. Duamız seninledir.
Gelecek durumumuzla ilgili şöyle bir takvim izleyebiliriz:
1- İman açısından tam bir dönüş yapmış olalım. Şeytanın bizi bunaltabileceği bir süreci uyanık geçirmeliyiz. Şeytan kısır bir döngüde oyalamasın bizi. Bir kere Allah'ın kapısına yöneldik mi artık o kapı bize açık demektir. Umutsuzluk en büyük tehlikedir. Allah'ın kapısında umutsuzluk yoktur, geçmişle uğraşmak yoktur. Kışı ölü geçiren ağaçların yazda canlandıkları gibi tevbe edip geri gelen Mü'min de canlanır ve çiçekler açar. Böyle inanıp davranmaya mecburuz ki başaralım.
2- Haramlar konusunda hedefimiz sıfır haram olacak. Bir günde sıfır günah olmayabilir ama bir yıl sonra gözle görülür bir değişiklik olmalıdır. Adım adım ama köklü bir şekilde dönüş olsun.
3- Allah'ın emirleri olan farzları bir bir devreye sokalım. Namaz, oruç gibi farzlardan taviz vermeyeceğimiz seviyeye yükselmek için uğraşacağız.
4- Bütün bunlar için en önemli yatırımımız iki değer üzerinden yürüyecek. Bunların birisi çevredir, diğeri de bilgidir. Neyi nasıl yapacağımızı bilecek kadar bilgi şart. Bu bilgimizi uygulayabileceğimiz bir çevre de şarttır. Çöplükte gül olarak açmak zordur.
Bütün bunlarda hep beraberiz. Konu konu yazın, her biri için bilgimizi paylaşalım.
Dualar ediyorum size. İyi haberlerinizi beklerim.
Allah sizi korusun.

Nureddin Yıldız