Yazılı Fetva

İnsanlar, Bir Cemaatten Olmak Zorundaymışız Gibi Davranıyorlar

5443
09.02.2015

Esselamualeykum hocam. ‘Ayakta duran yürüyenden hayırlıdır, yürüyen ise koşandan hayırlıdır. O devirde okların yayını kırın, kirişlerini koparın, kılıcınızı da taşa vurun, evinize çekilin.’ Bu hadisi nasıl yorumluyorsunuz? Fitne zamanı ne yapmak lazım?
Ben bir üniversite öğrencisiyim, elimden geldiğince davetçilik yapıyorum, bazen mescitte namaz kıldırıyorum ve sakallı olduğum için bana siyasi sorular soruyorlar; ben de çoğu zaman karışmak konuşmak istemiyorum bazen de hakikati açıklamaya çalışıyorum. Açıklama yapınca, falancı mısın, diyorlar. Ben gerçekten yalnız Allah'a teslim olmuş sıradan bir kulum fakat cemaatçilik insanların kafasına öyle yerleşmiş ki, namaz kılan insan bir cemaatten olmak zorunda gibi yanlış bir algı oluşmuş.

Vealeykümselam. Yalnız Allah olmalıdır yüreklerimizde. Kimin ne diyeceğine bakmak ise o 'yalnız Allah olmalıdır' ilkesini zedeler. Nefsine uyma, zevkine göre din yaşama, insanları putlaştırma, sabrı unutma ve Allah'a tevekkül et. Bir ilmihal kitabı okumadan iş yapma, şeytan seni bir daha geri dönemeyeceğin girdaplara çeker, aman dikkat et! Bir mürşidin, yol gösterici ağabeyin muhakkak bulunsun, bu zifiri karanlıklarda tek başına kaybolursun. Gerisini bırak.

Nureddin Yıldız