Mektuplar

İmanının Azaldığını Hisseden Gence Mektup

30044
27.04.2014

Selamünaleyküm

Zonguldak'ta ilahiyat öğrencisiyim. Önceleri okurken, anlatırken beni saran, büyüleyen, bana bambaşka hazlar veren ayetlerin, şimdilerde bana soğuk kaldığını görüyorum ve her gelen gün geçen günümü aratıyor. Günden güne eriyorum. Duanızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Selamünaleyküm.

Güzel kardeşim,
İman, hayat boyu korunması gereken bir nimettir. Tıpkı insanın nabzı gibi iman da artar eksilir, heyecanlanır, uyuşabilir mü'min. Her şeye ve her
ortama hazır olmak sahabi olmaktır. Dün sana heyecan veren şeylerin bugün soğuk durması normaldir. Allah Teâlâ seni bir de bu şartlarda sınayacak
demektir bu. Mekke'de yaşar gibi yaşamak, her an Bedir'deki gibi olmak mümkün değildir. Allah'ın en iyi kullarının bile böyle bir yaşantısı olmadı.
Ezilip büzüldükleri, eğilip büküldükleri oldu ama imanlarını hiç kaybetmediler. Bu tıpkı insanın, uyurken uyanık olma durumuna göre biraz
daha pasif kalmasına benzer bir durumdur. Sakın endişelenme, bırakıp gitme.
Kendine gel ve:
- Çevreni kontrol et. Kur'an bilmeyen, sahabileri örnek almayan bir çevrede yaşıyor olabilirsin. Hemen kendine iyi denebilecek bir mü'min kardeş grubu bulmalısın. Gerekiyorsa mahalleni, şehrini değiştirmeye hazır ol.
- İbadetlerinde aksatma yapıyor olabilirsin. Bilhassa namazlar çok önemlidir. Namazlardaki ihmal, çorap söküğü gibi gerisini getirir. Ne kadar sıkışık olursan ol, hiç olmazsa günde bir vakti cemaatle kılmaya çalış. Cemaatle namaz seni yeniden ayağa kaldırır.
- Kur'an okumalısın. Günde beş satır bile olsa Kur'an oku. O antibiyotik gibidir, seni ayağa kaldırır. Duayı elbette ihmal etmeyeceksin. Dua muazzam bir silahtır.
- Bir sohpet halkasına katıl. Allah'ı zikreden, âyet,hadis okuyan, tefsir izleyen bir halkaya katıl.
- Sivil çalışmalardan birine aktif olarak katıl. Bilhassa yetimlerle ilgili bir iş bul kendine. Bedeninin zekâtını vermiş olursun.
- Bilhassa bilgisayar ve telefon gibi elektronik iblislik yapabilecek cihazlardan mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalış.

Endişelenme, biiznillah geçer bunlar. Sana dua eder, senden de dua beklerim.

Selamünaleyküm.

Nureddin Yıldız

www.twitter.com/nurettinyildiz
www.facebook.com/nureddinyildiz
www.sosyaldoku.com
www.fetvameclisi.com
www.ailehayati.com
www.gencdoku.com

Nureddin Yıldız