Yazılı Fetva

İlahiyatta kadın erkek ilişkilerine dikkat edemeyebiliyoruz, ne yapmalıyız?

10488
13.06.2015

Bay-bayan karma eğitimli bir ilahiyat fakültesi öğrencisiyim. Hocam bazen konuşmak mecburiyetinde kalıyoruz, arkadaş ortamlarımız bazen bunu gerektiriyor, ne yapmamız gerekiyor böyle durumlarda? Bizlere çok rahatsızlık veriyor bu durum.
İkinci sorum da, arkadaş ortamlarından çok fazla etkileniyoruz. Her ortamda konuşulmaması gereken konulardan bahsediliyor ve etkilemeye çalışıyorlar. Nefsimizi nasıl eğitebiliriz? Nefsimize nasıl hâkim olabiliriz?

Şunu ebedî bir kanun olarak bir kenara yazmalısınız:
Mü'min, Rabbine kavuşuncaya kadar imtihan için yaşadığı bir dünyadadır. Gündüz veya gece, yaz ya da kış, kadın veya erkek, genç ya da ihtiyar.. değişen bir şey olmaz. İmtihan imtihandır. Evde ya da fakültede, tarlada ya da dükkanda… bizi murakabe eden melekler aynı değil mi? Eğer bir yer, din adı taşıdığı hâlde dinin en hassas ilkelerini zedeleme nedeni oluyorsa bu ateşe karşı benzinle imtihan olmak demektir. Mü'min kimliğinizi korumaya mecbursunuz. Orada veya başka bir yerde, ölçünüz iman ettiğiniz Şeriat’ınız olmalıdır.
Bayan erkek ilişkisi ile ilgili kuralları orada işletmeniz imanınızın gereğidir. Sakın zaruret kelimesini gevşetmeyin.
Size bir önemli tavsiye daha yapabilirim:
Orada erkek kadın ilişkileri açısından dikkat ettiğiniz kadar bayan bayana ilişkiler açısından da dikkatli olmalısınız. Erkek tehlikeli olduğu kadar erkekleşmiş bayan da tehlikeli olur. Buna da dikkat edin. Allah yardımcınız olsun.

Nureddin Yıldız