Mektuplar

Hocam, Tarikat Münkiri Olmadığınızı Öğrendim. Hakkınızı Helal Eder misiniz?

19938
12.10.2014

Selamünaleyküm hocam. Size karşı o kadar mahcubum ki :(... Sizin Münkir olduğunuzu düşünüyordum. Ehli tarik bir Müslümanım ve çok severek sohbetlerinizi dinliyordum. Bir gün bir arkadaş dedi "Nurettin hoca münkirdir sakın dinleme!" Bir kaç video ve mektuplardan örnek verdi.. Ben de bir gün bir başka arkadaşa söyledim ve beni ikaz etti uyardı. Ben de araştırdım, tasavvufla ilgili tüm cevaplarınızı ve sizin münkir olmadığınızı gördüm. Sadece dinde aşırılığa karşıymışsınız hocam. Olması gerekeni söylüyormuşsunuz.. Bana hakkınızı helal eder misiniz?

Selamünaleyküm.
Sevgili mü'min kardeşim, Allah Teâlâ sizi de beni de affına mazhar buyursun. Günahlarımızdan bizi uzaklaştırsın.
Size bütün samimiyetimle dualar ederim, hüsnüniyetiniz için de teşekkür ederim.
Öncelikle beklediğiniz şeyi yazayım: Sizden bir hak talebim yoktur, elbette helal olsun. Siz birilerinin uydurmalarına inanmışsınız.
Bu meselenin size, hepimize ders olması, aşırılığın dini kendi ellerinle tahrip etmek olduğuna anlatması bakımından bir hususu tespit etmemizde fayda vardır:
Benim 'münkir' olup olmadığım etrafında bir mesele konuşuyoruz. 'MÜNKİR' inkâr eden demektir. Bizim akidemizde 'münkir', Allah'ı inkâr edene yani kâfire kullanılan bir deyimdir. Lütfen şu zor rampaya nasıl sürüldüğünüze bakar mısınız. Diyelim ki ben, tarikatı kabul etmiyorum. Bu benim Allah'ı, ahireti inkâr ettiğimi mi gösterir?
Bu ne büyük bir cürettir! Böyle bir mantık tarikattan daha fazla nefret ettirmez mi insanları? Gayet ağır ve sahiplerinin hesabını veremeyecekleri bir söz kullanılmış. Ben dinim adına her çileye inşaallah razıyım, bundan daha ağır sözler de duyuyorum ama dinim yürüsün ben yılanlara yem olayım diyen bir anlayışın sahibi olarak biiznillah yıkılmıyorum, kızmıyorum hatta cevap bile vermiyorum. Siz bir helallik talep ettiğiniz için size cevap yazdım. Gelin bunu, neyin ne için kullanıldığına örnek olacak iyi bir ders bilelim. Allah yardımcımız olsun. Size dualar ederim. Sıhhat ve afiyet içinde olasınız.
Selamünaleyküm.
Nureddin Yıldız

Nureddin Yıldız