Yazılı Fetva

“Hedefim Ne Olmalı” Diye Soran Üniversite Öğrencisine Tavsiyeler

16759
05.06.2012

Selamünaleyküm hocam. Ben 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu yaşıma kadar doğru bir hedefi olmadan hayat sürdük liseyi kazanmak hedefimiz oldu daha sonra üniversiteyi kazanmak hedefimiz oldu ama sonuçlar karşısında hep mutsuz, huzursuz olduk. Önüme ümmete hizmet edebileceğim güzel hedefler koymak istiyorum her Müslüman bir kişinin ortak hedefleri vardır mutlaka fakat özele inersek bugün adaletin ve doğruluğun elinden tutmak isteyen bir gencin misyonu, stratejik hedefleri, uzun süreli, kısa süreli hedefleri ne olmalı, kendini neye ram etmeli?

Selamünaleyküm.
Güzel gencim, Allah seni umduğun ve istediğinden güzel makamlara kavuştursun. Anne baban ve ümmetin için nur kaynağı olarak yaşamayı sana nasip etsin.
İlk hedefi ve en önemli stratejin, haramlardan korunmak olsun. Bu güzel gayelerin en büyük kanseri haramlardır. Her haram ve her harama kaydıran etken neticede Mü'min kimliğimizden bir tuğla koparmaktadır. Haramlardan hatta harama sevk eden etkenlerden uzak kal. Melekleşmenin en pratik yolu budur. Haramlardan korunmanın en pratik gereklerinden birinin de gerektiğinde hemen evlenmek olduğunu hiç unutma.
İkinci hedefin de Allah'ın farzlarından eksik bırakmadan yaşaman olsun. Namaz ihmal etme. Anne babanın rızasını basit görme.
Üçüncü hedefin de tek kalmamak olsun. Şeytan yalnız insanlardan pek hoşnut olur, onları elde keklik gibi sayar. Bir cemaatin içinde ol. Kalbin kiminle rahat ediyorsa onunla bulun. Muhakkak bedensel beraberlik şartı yoktur. yazışarak, konuşarak da beraber olabilirsin. Sonra da bedensel beraberlik gelişir.
Dördüncü hedefin de, bulunduğun branşın uzmanı olmak olsun. Sıradan adam yerine 'aranan adamlık' gerekir.
İyi haberlerini, umutlu bilgilerini bekleyeceğim.
Seni Aziz ve Celil olan Allah'a emanet ederim.

Nureddin Yıldız