Mektuplar

Günlük politik konuları gündem yapmıyoruz ama..

7416
24.12.2015

Selamünaleyküm hocam. Sizi, bir arkadaşım tavsiyesi ile takip ediyorum. Dört seferdir pazar sohbetlerinize katılıyorum. Irklarımızı, dinimizin üstüne çıkarmamamız lazım. Önemli olan mümin olmaktır. Bu çok doğru gerçekten. Ama Kürtlere, sırf Kürt oldukları için ırkçılık yapıldı, yapılıyor. Çoğu din adamı bunu dile getirmiyor. Kendi cemaati içerisindeki Türkler bundan rahatsız olacak diye dile getirmediklerini düşünüyorum. Evet, benim için önemli olan mümin olmaktır. Fetvalarınız hoşuma gidiyor. Çünkü ayet ve hadisleri esas alıyorsunuz. Sizi yeni takip eden biri olarak Kürt sorunu konusunda ne düşündüğünüzü merak ediyorum. Selametle kalın.

Aleykümselam.
Hocalık makamındaki insan, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem efendimizin çağrısını insanlara ulaştıran bir vekil ve emanetçidir. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ise tüm insanlığın peygamberidir. İnsan ise binbir rengin adıdır. Böyle iman ediyor ve böyle dirilmek istiyoruz. Biz derslerimizde özellikle, günlük politik konuları gündem yapmıyoruz. Dinimizi, kendi doğal gündemi üzerinden ele alıyoruz, almaya da devam edeceğiz biiznillah. Dolayısıyla Kürt veya herhangi bir ırk başlıklı bir konuşmamız olmaz. Bu, bizim olaylara kör kaldığımız anlamına gelmiyor tabi ki. Evet, Kürt ırkından gelen kardeşlerimize belli bir dönem ağır işkenceler yapıldığı vakıadır. O dönemde bu zalimliği yapanların, kendi ırklarından gelen inançlı insanlara da beter zulümler yaptıkları da diğer bir vakıadır. Belli bir azınlık zalim çevre dışındakiler ezilmişlerdir. Bu bir zulümdü. Biz zulme nasıl rıza gösterebiliriz? Mü’min olduğumuz sürece bunu asla kabul edemeyiz. Bu noktada müttefikiz.
Eğer merakınız; Allah korkusu bilmez, insanlık bilmez, cani ve karanlık bir örgütü ve peşine takılmışları dillendirmek ise böyle bir gaflet ve dalaleti; ahlakı, imanı ve vicdanı olan kimse bizden beklemesin. Müminiz, kardeşiz ama ahmak değiliz. Irkımız ne alnımızdaki ardır ne de tapındığımız ilahtır. İnsanız o kadar. Rabbim akıbetimizi hayretsin. Birbirimize dua edelim.
Selamünaleyküm
Nureddin YILDIZ
facebook.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz

Nureddin Yıldız