Yazılı Fetva

Evlilik İçin Eş Seçiminde Kararsızlık

40018
11.05.2012

Evlilik değerli hocam sizden öncellikle Allah razı olsun ve sizden bu soruma açıklayıcı bir cevap istiyorum. Hocam bekarım 26 yaşında bi bayanım sevdiğim biri var evli ama yuvasına zeval vermemek için bir an önce evlenmek ve onu unutmak istiyorum kısmetlerim çok evlenecğim kişinin kendi kişiliğime uygun biri olmasını ve benliğimle ve kalbimle olmasını istiyorum bu zamana kadarki kısmetlerim bana hiç uygun olmadı kalbim hiç evet demedi ve evlilik konusunda bana çok baskı yapıyorlar kararsızlık içinde boğuluyorum artık tahammülüm kalmadı bu olayı defalarca yaşamaktan bıktım hocam. Kısaca çok çaresizim evlilik konusunda çok dua ediyorum gönlümün eşi diye tabir ediyorum dualarımda kimseye zarar vermek ne aileme nede sevdiğim kişiye yuvasına zarar vermek istemiyorum… Peygamber (sav) efendimizi görüyorum rüyalarımda bana hep güzel ışık dolu yollar gösteriyor karanlıktan hep ışığa çıkıyorum Rabbim nasip etti umre yaptım ve çok dua ettim gönül eşim gelsin diye ve hala bekliyorum hocam ama benim sabrım tükendi isyan etmekten korkuyorum günaha girmekten kurtulmak istiyorum ne yapmam gerekir. Nasıl bi yol deneyeyim aydınlığa çıkayım hocam bu soruma Allah rızası için açıklama yaparsanız çok sevineceğim Allaha emanet olun Rabbim sizinle olsun.

Selamünaleyküm.
Kesinlikle kendinizi 'evde kalmış' görmeyin. 'Olgunlaşmaya daha yakın' biri olarak görün. Yaşınız bitmişliği gösteren bir yaş değildir.
Bir kere evleneceğiniz kişide arayacağınız vasıfları azaltın. On şartınız varsa bunları yavaş yavaş azaltarak pazarlığa girin. Böylece kendi yolunuzu tıkamış olmazsızın.
Bir de çevrenizi değiştirin. Bir vakıf, dernek faaliyetine katılın. Yeni bir çevre edinin. Bulunduğunuz çevre sizin için ölü çevre olmuş olabilir.
Özellikle de yatmadan önceleri kendinize boş vakit bırakmayın; tam yorgun olarak yatağa girin. Gün içinde de işler üretin kendiniz için. Namaz ve zikir dışında bir on dakikanız kalmasın boş olarak. Zaten dua da ediyorsunuz. Sabredin, aradığınızdan güzeline nail olun.

Nureddin Yıldız