Yazılı Fetva

Etrafımdakiler Güzel Olduğumu Söylüyor Ama Evlenemiyorum!

13147
11.10.2014

Selamünaleyküm hocam. Ben 36 yaşında bir doktorum. Şimdiye kadar karşıma evlenme niyetiyle çıkanlar oldu. Ancak 1. veya 2. görüşme sonrasında ben sana layık değilim diyerek genelde karşı taraftan ret geldi. Etrafımdakiler güzel olduğumu söylüyor. Kilom ve boyum normal. Mütevazıyım.
10 yıl boyunca benimle evlenmeye çalışan akrabam ile de evlilik yoluna girer girmez bozuldu. Duada yetersiz olduğum kesin ancak çok fazla anne duası alıyorum. Bana tavsiyelerinize ve dualarınıza muhtacım.

Aleykümselam. Evlenmek onca önemine binaen hayatımızın olmazsa olmazı değildir. Kimin ne zaman ve kiminle evleneceği bizim için meçhuldür. Buna göre siz ölümcül bir hastalığa yakalanmış biri gibi değilsiniz.
Bir başka mesele de evlenmiş olmak huzurun teminatı da değildir. Evli olduğu hâlde bekarlara imrenen ve boşanmak için her şeyi feda edenleri de düşünmek gerekir. Neyin kime hayır olduğunu bilemeyiz. Mevcut durumu en iyi şekilde yaşamak için gayret edelim. Yarın iyi bir evlilik günü olabilir. Evlenmemiş olmak en iyi hâlimiz olabilir. Allah'a emanet olun.

Nureddin Yıldız