Yazılı Fetva

Eşim Sözümü Dinlemiyor!

18008
26.10.2013

Selamünaleyküm Hocam, benim biraz aile sorunum var. Ben bir erkeğim ve eşim düğünde kendisine alınan altınları babasının evinde saklıyormuş. Kendi evimizden götürüp babasının evine koymuş. Daha sonra benim haberim olmadan altınları bankaya koyarak para götürmüşler. Bunu da annesi ve babası yapmış eşimin izni ile. Ama benim hiç haberim yok. Bende duyunca  kavga ettim ve eşimi kendi evlerinde terk ettim. Hocam benim haberim olmadan altınları bankaya koyup para çekmek ne kadar doğru ola bilir?
2. Eşime tesettür giymesini emrediyorum dinlemiyor. Bana diyor ki ölsem bile tesettür giymem, boşansam bile yine giymem. Annesi de kızım doğru soyluyor diyor. Namaz kilsin ama tesettür olmaz diyorlar. Annesi istiyorsan kızımı boşa diyor. Bir kız çocuğum var birid e yakında olacak. Şimdilik esimle konuşmuyoruz. Babasındaoturuyor. Hocam ne yapacağımı şaşırdım. Kuranda tesettür ayeti diyorum dinlemiyor. Kocadan habersiz iş yapılmaz diyorum, Annesi bana altınlar kızımın kendisi bilir diyor. Ben bu durumda ne yapayım? Bir kız çocuğum var bir de erkek olacak esim hamile. Beni dinlemiyorlar. Kendi fikirlerini yürütüyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım?
Sizden yardım bekliyorum. Cevabınız benim için önemli. Allah razı olsun.

Selamünaleyküm. Bu noktadan sonra sabredeceksiniz, kalbinin yumuşamasını bekleyeceksiniz. Başka bir sıkıntınız yoksa bu nedenle boşamayın, sabredin.

Nureddin Yıldız