Yazılı Fetva

Eşim İşyerinde Genç Bir Bayanla Çalışıyor, Ne Yapmalıyım?

14556
24.11.2010

Eşim iş yerinde, 26 yaşında açık bir bayanla çalışıyor, mesai yapıyor. Sonra da eve bırakmak zorunda kalıyor. Mesailerde şehir dışına iş için beraber gittiler, ben istemediğim halde mecburum gitmeye, işten mi çıkayım diyor. Daha sonra bayan müdür geldi, eşim ona iş gösteriyor. Eşime bu işyeri bize göre değil diyorum, ne yapayım haklısın, nerede çalışayım diyor. Bu arada ben çarşaflıyım, eşim sakallı, namazında. Bir de personel; 3 bayan 1 erkek ve eşim iftar yemeğine restorana gidebilir mi? Benim razılığım yok. Çok mutsuzum eşime güveniyorum ama işyeri biz müslümanlara göre değil. Eşimle bu konu yüzünden kavga ediyoruz. 12 yıllık evliyiz, 3 çocuğumuz var.  Eşime işten ayrıl diyorum, her yerde bayan var diyor. Eşim ahlaklı, temiz bir insan ama hasta oldum, sinirlerim bozuldu. Çok dua ediyorum, ne yapmalıyım?

Bu konuda yoğun sıkıntıların yaşandığı bir zamandayız. Maalesef, haramların dikkate alınmasında gevşeklik yaygınlaştı. Allah'a sığınırız.
Size özellikle bir uyarıda bulunmak istiyorum. Sizin için söylenmesi uygun değilse sözlerimi söylenmemiş sayın. Bu konuda hanımlar, erkeğin harama düşmesini değil de kendilerinin bir kuma ile karşılaşmasını dert ediniyorlar. Halbuki asıl sorun bir Müslüman'ın en ağır haramlardan bir harama bulaşmasıdır ki hiçbir şekilde sizin kuma görmenizle kıyas edilemez bir durumdur. Eğer siz, kuma görme endişesi ile bakıp dualar ediyorsanız isabeti az dua ediyorsunuz demektir. Halbuki, eşinizin harama düşmesinden endişelenerek dua etse idiniz Allah, onun kalbini daha çabuk yumuşatacaktı. Tabii ben, kalbinizi bilerek söylemiyorum bunları. Genelleme yaparak söylüyorum. Siz ve kalbiniz Rabbiniz ile başbaşasınız.
Eşinizin, açlık tehlikesi olmadığı halde haram bir ortamda çalışması şüpheli bir durumu göstermektedir. İyi bir Müslüman ise şüphelilerden kaçınarak imanını korur. Eşinizin kendisini fetva dinlemeye ikna edin, daha iyi sonuçlar alırsınız. Ama iş sizin samimi duanızdan geçiyor bilesiniz.
Allah'a sığının, başka kapınız yoktur. Olayı çocukların seviyesine de indirmemeye çalışın. Ateşe benzin dökmüş olursunuz.

Nureddin Yıldız