Yazılı Fetva

Erkek tesettürü için bir kıyafet..

7576
05.04.2017

Ben 18 yaşında üniversite öğrencisiyim. Ben sizin ve diğer hocalarımızın erkek tesettürü hakkında söylediklerinizi dinledim ve kendi tesettürümü "Afgan" diye bilinen kıyafetle sağlayabileceğimi düşündüm ama bu konuda bazı tereddütlerim olduğu için size danışmak istedim :

1.Bu kıyafeti giydiğimde riyaya girermişim gibi geliyor çünkü insanların genelinin giymediği bir kıyafet ve ben bu şekilde giyinmiş birini görsem "dinini iyi yaşamaya çalışan birisi" diye düşünürüm onun için riya olurmuş gibi geliyor

2. Allah nasip ettiği sürece çevremdeki yakın gördüğüm insanları Allah'a davet etmeye çalışıyorum ama böyle giyinirsem insanların benden çekinebileceği için korkuyorum yani davete engel olurum diye korkuyorum.

3. Bu kıyafet toplumda fitneye sebep olur diye de bir korkum var sonuçta laik bir ülkede yaşıyoruz.

Ama hocam ben Allah rızası için tesettürümü tam yapmak istiyorum , zaten yeterince günahım var Rabbim'im huzuruna bir de bu günahla çıkmak istemiyorum.

İnşaallah vaktinizi zâyi eden bir soru olmamıştır.Allah ilminizi arttırsın.Allah sizden razı olsun.Allah'a emanet olun.

Buna ŞÖHRET KIYAFETİ diyebiliriz. Sizi dikkat çeker görüntüde tutacak bir kıyafetle meşgul olmayın. Onunla meşguliyetiniz asıl işinizden alıkoyabilir sizi.

Nureddin Yıldız