Yazılı Fetva

Çocuklara Kızlı, Erkekli Folklör Oyunlarının Oynatılması

4403
13.02.2012

Selamünaleyküm. 8 yaşında bir oğlum var. Okulda öğretmeni folklör dersi aldırıyor. Fakat ben kızlı erkekli el ele tutuşarak oynamalarından ve müzik dinlemelerinden çok rahatsız oluyorum. Bunun dinde hükmü nedir? Çocuğun haya perdesini zedeler mi? Birde namaz kılması için ona kitaplar okudum. Bir vakitle başlamasını istiyorum ama o pek istekli değil. Küçükken camiye gönderip vakit namazlarını kılıyordu. Şimdi onada pek gitmiyor.

Selamünaleyküm.
Folklor gibi işler şeytan için iyi bir zemindir. Velilik gücünüzü kullanın ve bunu engelleyin. Ancak bu engelleme esnasında çocuğunuzun öğretmenine kaymasına da dikkat edin. Şeytan o işi cazip gösterip engellediğiniz için sizden nefret ettirebilir. Önce onu ikna etmeye çalışın.
Çocukların yirmi yaşlarına kadar ne namaz kıldıkları ne de kılmadıkları son durum değildir. Sabredip yılmayacaksınız. On sene ara vermeden kılsa da tamam demeyin, yirmi yıl hiç kılmasa da tamam demeyin. Her şeyin sonu önemlidir. Bıktırmadan ara sıra yoğun, bazan unutmuş gibi yaparak namazı öğütleyin ama taşırmamaya dikkat edin. Tıpkı bayanların sütü kaynattığı gibi yapacaksınız.

Nureddin Yıldız