Yazılı Fetva

Cinsel İlişkiye Soğuk Bakan Eş

48397
08.03.2012

Sayın hocam; 36 yaşında bir erkeğim. Ben eşimle 11 yıldır evliyim. İlk günden beri bana soğuk davranıyor. Onunla birlikte olmak istediğimi söylediğim zaman dilimleri içinde yanıma gelmiyor. Sürekli peşinden koşup onu ilşkiye ikna etmeye çalışıyorum, ilişkiye girdiğimiz zaman da lutfeder mahiyette (affınıza sığınarak söylüyorum lutfen, bana iyilik eder gibi benim zorumla mecburiyetten ilişkiye giriyor. Son iki aydır ise (ben çok istekli olmama rağmen) aramızda bir ilşki gerçekleşmedi. Daha önce bu nedenle 6 ay kadar ayrı kaldık. Hamileydi çocuğumuz olunca vicdanım elvermedi. Kendiside bir daha olmayacağına, ne zaman istersem yanıma geleceğine söz verdi. Geri döndüm. Yine aynı şeyi yaptı. Yapma dayanamıyorum. Yine boşarım seni haberin olsun dedim. Yine söz verdi yine aynı şeyi yaptı. 11 yılım böyle geçti. Bu olay bende ( yalnızca cinsellikten uzak kalma değil istenmeme duygusu da) psikolojik bunalım yarattı. Tedavi olmaya çalıştım ama pek başarılı olmadı. Üç çocuğum var, onlara kıyamıyorum. Ama bu hayata da dayanamıyorum. Ayrıca eşim kendisinin bir suçu olmadığını bunu ilahiyatçılara sorduğunu söylüyor. Ben bulabildiğim tüm kaynakları okumaya çalıştım ama sizin görüşlerinizi de öğrenmek istiyorum. Allah'a emanet olunuz.

Selamünaleyküm.
Sizin anlattıklarınızın tam bu şekilde olduğunu var sayıyorum ama böyle olma ihtimali düşüktür. Çünkü bir erkeğe böyle yapılması mümkün değildir. Sizin anlattıklarınızı doğru kabul ederek cevap veriyorum.
Kimseye sormaya hakkı yoktur. Evlilik yatak odası içindir. Bir yıl içinde sağlık sorunu gibi makul bir neden yoksa erkek veya kadının en az yüz kere doyurucu nitelikte bir cinsel ilişki kurmaları zaruridir. Bunu ihmal eden erkek veya kadın suçludur. Evlilik budur. Sizin bunca zaman sabretmeniz de hatadır. Önce bu durumu onun anne babasına bildirin. Hayâ etmeniz gerekmez. Sağlığınız ve dininizle tehdit altındasınız. Sonra da ona, Allah'ın helal kıldığı imkânları kullanmaya yöneleceğinizi hissettirin. Kadınları en iyi kadınların terbiye edeceğini eşiniz bilir.Ondan sonra da ailesinin de bilgisi dahilinde Allah'ın size tandığı hakları kullanabilirsiniz.

Nureddin Yıldız