Yazılı Fetva

Cimada Örtünmek

36678
18.10.2012

Selamünaleyküm hocam. Hocam size bir kaç sorum olacaktı. Mahrem cevaplar kitabınızı okuduktan sonra size orada cevabını bulamadığım soruları sormak istedim. 1-Hocam cimada örtünmenin gerekleri nelerdir? Tüm vücut baş dışında örtülü mü olmalıdır, göbek altı örtülse yeterli midir? Yatak perdesi yapılsa 2,5 karelik alan için bu perde örtünmeyi karşılar mı, çünkü banyo için böyle bir takım cevazlar bulunuyor aynısı burada da geçerli midir? Örtü tüm ilişki boyunca mı olmalı yoksa hazırlık sefasında örtü olmasa da olabilir mi? 2-Cimanın hangi mekanlar da yapılması yasaktır? Kitabınızda eşler beraber banyo yapabilir demişsiniz bunu görünce aklıma geldi. Burada yapılmak istense eşle cima edilebilir mi yoksa tekrar yatak odasına mı geçilmelidir.
3-Hocam son sorumda eşimle alakalı, lazer-epilasyon tekniklerinin artması ile avret bölgesindeki kıllar da alınabiliyor fakat bayanın bayan avretine bakması haram. Hocam sadece doktorlardan duyduğum şekliyle, eşim hamile olduğunda bu temizliğini yapamayacak ya da çok zorlanacak bu durumda ben yardım etmek zorunda olacağım, zaten cinsel anlamda da insanın hoşuna gitmeyen bir durum. Doğum olacağında hasta bakıcılara bu iş yaptırılıyormuş, (Her zaman yapıyorlar mı bilmem ama bir doktor hocamız doğumda sıkıntı yaşanmaması için epilasyon tavsiye etti.) Şimdi hocam bir kez açması mı doğru yoksa 3 kez doğum yapsa 3 farklı hasta bakıcıya açmak durumunda kalması mı doğru? Hem de özellikle son 1 aydan sonra ya kendisi çok zorlanacak ya da ben bu konuda yardım etmek zorunda kalacağım. Kadın doğum uzmanı doktorda (doktorum da inançlı bir kadın helali haramı bilen biri) böyle tavsiye ediyor. Dinimiz kolaylık dini, siz ne tavsiye edersiniz?

Selamünaleyküm. Cinsel ilişki için örtünmeyi farz olan örtünme ve edep gereği olan örtünme olarak almalıyız. Farz olan örtün odanın kapalı olmasıdır. Edep gereği olan ise yataktaki bir çarşafla ne kadar olabiliyorsa o kadar olan örtünmedir. Tamamen kuralsız olmamak şeklinde de anlayabiliriz bunu. Bu örtünmenin yokluğu ya da bir an düşmesi haram değildir. Bilhassa belden aşağısının örtülü olması yeterlidir. Cinsel ilişki için kapalı olduktan sonra her yer müsaittir. Yatak odası şartı yoktur. Eşinizin temizliğini sizin üstlenmeniz daha doğrudur. Zaruret denecek bir durum oluşmamaktadır. Allah'a emanet olunuz.

Nureddin Yıldız