Yazılı Fetva

Cihad İçin Anne Ve Babamızın Rızası

7021
20.12.2011

Selamün aleyküm ;
Benim sorum cihad için anne baba rızası alma hususundadır. ben yurtdışında yardıma muhtaç müslüman kardeşlerimizin yardımına koşmak, elimden geldiğince yardım etmek istiyorum.bu bölgeler arasında can güvenliğinin olmadığı yerler de var. ben bu konuyu her dile getirdiğimde karşı çıkıyorlar ve rıza göstermiyorlar.Bu durumda anne-baba rızası gözetmem gerekir mi? yoksa yetişkin bir birey olarak kendi kararımı verip o ülkelere gidebilir miyim onların rızası olmasa dahi. bana engel olmalarında Allahın kitabını hiç okumayıp Allahın emirlerini bilmedikleri ve dünya sevgisinin cihadı unutturması etkilidir. lakin bu durumun beni de Allahın emirlerini yerine getirmekten alıkoyduğu kanaatindeyim. cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Allaha emanet olun.

Selamünaleyküm.
Bir evlat ölünceye kadar anne babasının karşısında asla yetişkin değildir. Kendinizi sürekli bir yaşında bebek gibi görmeye mecbursunuz.
Anne babanız FARZI AYIN olan bir cihattan sizi alıkoyamaz. Ama FARZI KİFAYE olan bir cihada katılmanızı engelleyebilirler. Bu onların sevaptan mahrum olmalarına neden olsa da onların sorunudur, siz itaat edeceksiniz. O işi yapmanıza mani oluyorlarsa kendinize başka bir iş bulun.

Nureddin Yıldız