Mektuplar

Cemiyet Hizmeti Gören Avrupalı Kardeşlerime Birkaç Satırlık Kardeş Tavsiyesi

4788
07.02.2017

SELAMÜNALEYKÜM

HOCAM RABBİM SİZDEN RAZI OLSUN

HOCAM FRANSA’DA ŞUAN BULUNDUĞUM DERNEKTE (cami) 240 ÖĞRENCİMİZ VAR. YENİ BİR KURAN KURSU YAPTIK. KONFERANS SALONUYLA BERABER 5 SINIFLIDIR.

HOCAM NASIL BİR EĞİTİM VERELİM. ZORLANIYORUZ. MESELA KURAN OKUTMADA YÜZENE OKUMAYI, EZBER YAPMAYI İLERLETEMİYORUZ. DİĞER KONULAR İSE ZATEN AİLE VE TOPLUM NEDENİYLE ŞARKI SÖZLERİ GİBİ KALIYOR.

NE YAPALIM HOCAM NE TAVSİYE EDERSİNİZ? NASIL ETKİNLİKLER YAPALIM?

SİZİ ALLAH İÇİN ÇOK SEVİYORUM.

DUANIZI BEKLERİM.

SELAMÜNALEYKÜM

Selamünaleyküm.
 
Muhterem kardeşim,
 
Rabbim amellerimizi bereketlendirsin. Ne endişelenilecek bir zamanda ne büyük bir iş yapıyorsunuz. Tam anlamıyla yaptığınızın adı Mus’ab olmaktır. Allah muvaffak etsin sizi. Zannederim her şeyden önce bu büyük gerçeği kuşanmanız gerekiyor, sizin veya bizim; Allah yolunda ve Allah’a davet ile meşgul olan herkesin bunu bilmesi şarttır: İnsanoğlunun geçirdiği en ağır dönemlerden birinde Allah’a davet ile meşgulüz. Emin olunuz bu dönemde din anlatmak, mü'min nesil yetiştirmek, yangının ortasında itfaiyeci olmaktan zordur. Bu bir paygamber mesleğidir. Kıymeti ve riski iyi bilinmelidir. Ne mutlu size.
 
Uzun uzun nasihatlere ihtiyacınız olacağını zannetmiyorum ama size birkaç satırlık kardeş tavsiyesi yapabilirim. Beğenir alırsanız beni de dualarınıza katmış olursunuz diye umarım:
 
Rakamlarla asla ilgilenmeyin. Bir öğrenci ile bin öğrenciyi aynı görün. Gaye Allah rızası ise ve o bir kişiyi kurtarana güneşin ışınlarını gören bütün dünyanın nimetleri kadar ihsanda bulunuyorsa bizim için bir kişi bin kişidir. Böyle iman edersek yaptığımızın bereketini görürüz. O bir kişi, biiznillah Mus’ab olur, Enes olur. Rakamlara takılırsak, o takıntı bizi beşerin manevraları arasında tüketebilir. İşimiz ne öğretmenliktir ne de memurluk; tam anlamı ile kulluk peşindeyiz. Allah Teâlâ hepimizi muvaffak kılsın. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem farklı yerlere öğretmen ve temsilci olarak gönderdiği sahabilerini ciltler dolusu bilgilerle donatmadı. Bugünkü ifadelerle kimine bir A4 sayfasını bile doldurmayacak kadar kısa talimatlar verdi ve gönderdi. Onlar da o kısa bilgilerle gittiler. Döndüklerinde ise onların görevli olarak gittiği şehirler Medine’ye bağlanmış olarak döndüler. Gönüller bir iki satır denebilecek bilgilerle imanla doldu. Mesele çok bilgi meselesi değildir. İmanlı bir yüreğin imanlı yürekler kazanması meselesidir. Bu anlamda bilgi yoğunluğunun yeri geldiğinde olumsuz katkısından bile söz etmek mümkündür. Bilhassa küçük yavrularımıza iki şeyi acilen kazandırmalıyız.
Bunların birincisi, onların ümmet intisaplarını güçlendirmek yani bu ümmetin evladı olmakla övünür olmalarını sağlamaktır. Bu da bilgiden çok gönüllerine girme, heyecan yüklenmelerini sağlamak ve onlara iyi örnekler oluşturmaktır. Bu belki de bir çocuğu hafız yapmaktan zordur da diyebilirim. Bunun için beyinlerimizi zorlayalım, diğer eğitimle alakadar olan meslekten kardeşlerimizle uzun uzun oturumlar yapıp neler yapılmasının bu şartlar için aciliyet kesbettiğini bulmaya çalışalım. Bilhassa sizin bulunduğunuz Avrupa şartlarında, oradaki yaygın anti İslam operasyonlarına karşı bu ilk sırada olmalıdır.
 
İkinci olarak da şunu kaydetmeliyim: Çocuklara, az da olsa hazmedilmiş bilgiler kazandırılmalıdır. Bilgi yoğunluğu yerine bilgi hazmını esas almalıyız. Mesela şuurlu bir abdest alma bilgisi abdestin bir ciltlik fıkıh bilgisinden daha önemli görülmelidir. Namaz da böyledir oruç da. Bilgi yoğunluğu, müfredat bitirme anlayışı zamanında değiliz zannediyorum.
 
Çocuklarımızı asla tartışmalı konulara sokmayın. Şu âlim bu âlim farkı ile geçirdiğimiz vakit ümmetimiz ve neslimiz adına ürkütücü sonuçlar getirecektir ve bunu da biz din öğretirken yaparsak iki kere ağlayacağız demektir.
Rabbim işinizi kolay kılsın. Niyetinizi kavi tutun. Her bir çocuk Mus’ab olacak biiznillah diye azmedin. Siz buna niyet edin, onların ne olacağına karışmayın, sonuçları onları yaratana bırakın.
Duanızı bekliyorum.
Selamünaleyküm.
 
Nureddin YILDIZ
 
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz

Nureddin Yıldız