Yazılı Fetva

Cemaat Arayışları

12748
21.04.2012

Selamünaleyküm hocam burası küçük bir belediye dini faaliyetler yeni başladı (Süleymancılar, Menzil, Mahmud efendi, Nurcular) biz 3-5 arkadaşız kafamıza yatan bir grup belirleyemedik. Eksikliklerine rağmen bir gruba dâhil olmak caiz mi ya da bizim aramıza 5-6 ay önce bir amca katıldı sadece ismini biliyoruz. O bize bu konularda ki yoksunluğumuzu beyan ettik o bize Melamiliği tavsiye etti. O gruba katılmamızın faydalı olacağını ve onunla ilgili anlatımlar yapıyor etiket olarak internetten de araştırım insanı kâmile götüren bir yol gibi görünüyor amma yine de yanlış bir kapı çalıp ta yanlış bir yere girmekten korkuyoruz. Arkadaşlar bana da yükleniyor ne yapalım diye ve ya kısaca bize ne tavsiye edersiniz. İçimizde de anadan doğma muhafazakâr yok tövbe karlar var. Bize yol göster hoca Allah rızası için dualarım sizinle. Allah sizi uzun bir ömür bu ümmete bağışlasın daha çok işiniz var hocam.

Selamünaleyküm.
Kalbinizin rahat etmediği bir yerde bulunmanız doğru değildir.
1- Muhakkak camiye cemaate gidin.
2- Bir cemaate gitmeye mecbur değilsiniz, arı olan bal olan her çiçeğe konun. Hangisinde ne yarar buluyorsanız ona o yarar kadar katılın.
3- Birini diğerine benzetmeyin, kıyas etmeyin.
4- Onların hiç birinin İslam olmadığını iyi bilin. İslâm sadece kendisidir, onlar olsa olsa İslam'ın içinde bir noktadırlar.

Nureddin Yıldız