Mektuplar

Çalışan bir hanım olarak nasıl daha iyi bir kul olabilirim?

7785
16.03.2017

Hocam, ben Allah'a şükürler olsun evli, 3 çocuk annesiyim. Üniversite mezunu ve Üniversite hastanesinde çalışmaktayım. Hocam, Allah sizden razı olsun sizi severek takip ediyorum. Ben günahkâr bir kulum Rabbim affetsin. Evlatlarımı Allah'ım izin verdiği sürece dinimi öğretmeye ve hayırlı bir kul olmaları için çaba harcıyorum. Hocam çalıştığım yerde Elhamdülillah başım örtülü ve namazımı kılıyorum. Benim sorum hayırlı bir kul olmak için ne yapmalıyım? Zikrimi hem dilimden hem de kalbimden düşürmüyorum. Çalışarak hayırlı bir kul olmaktan yanlış mı yapıyorum? Hocam elimden geldiğince faydalı Müslüman olmaya çalışıyorum Allah'ım kabul etsin. Yaralı kalbime bir şifa bekliyorum. Allah'a emanet olun.

Selamünaleyküm.
Mü'min bir bayanın helal olan bir işte çalışması haram değildir. Zarureti olmadıkça anneliği öne çıkarmasını tercih ediyoruz. Temel ilkemiz budur. Hastanede, insanların sağlığına katkıda bulunmak niyetler de temiz olduğu sürece pek mübarek bir iştir. Allah yardımcınız olsun. Size satır başları şeklinde şu tavsiyelerde bulunabilirim ve sizden de duanızı beklerim:
 
1- İşten, eşten ve aştan önce imanınızı ve Rabbinizi düşünün. Hayatınızı ona göre planlayın. Para kazanın ama para sizi değiştirmesin.
 
2- İbadetlerinizi önemseyin. Başta namaz olmak üzere ibadet sizin hayatınızın enerjisi gibi olsun. Muhakkak Kur'an okumalısınız. Az da olsa günlük okumalar yapın.
 
3- Eviniz ve eşiniz, çocuklarınız sizin önceliğinizi oluşturmalıdır. Önce bunlar sonra iş ve diğerleri olsun.
 
4- Arkadaş çevrenizi sık sık denetleyin. Yarın Rabbinizin huzurunda onunla bulunmak istemeyeceğiniz biri ile bu hayatta da bulunmayın.
 
5- Kazancınızın tam helal olmasına çok dikkat edin. Tam emek verin ki aldığınız sizin helaliniz olsun.
 
6- Eşinizle ilişkilerinizin soğumasına karşı çokça dikkatli olmalısınız.
 
7- Duayı asla geciktirmeyin. Her gün, her işte duanız olsun. Sabredin. İşte, evde, ilişkiler sürdürmede sabır sizin silahınız gibi olsun.
Allah'a emanet olunuz.
 
Selamünaleyküm.
Nureddin YILDIZ
fb.com/nureddinyildiz
twitter.com/nurettinyildiz
instagram.com/nureddinyildiz

Nureddin Yıldız