Yazılı Fetva

Aldatılma ve evde huzurun olmaması kadının boşanması için geçerli nedenler midir?

15119
26.04.2015

20 yıllık bir evlilikte 2 çocuk sahibi olan bir ailenin erkeği, karısını yıllardır farklı farklı kadınlarla cinsel anlamda aldatıyor ve bu davranışından vazgeçemiyorsa, buna ek olarak artık evde huzurlu bir ortam yaşanmıyor ve kadının psikolojisi bozulduysa, dinimizde kadının boşanmayı isteme hakkı var mıdır? Aldatılma, evde huzurun olmaması, yaşananlardan kadının psikolojisinin bozulması zulüm olarak değerlendirilebilir mi?

Zulüm, bir insanın hak etmediği bir eziyete uğramasıdır. Bu eziyet dayak olabilir, mal kısıtlaması olabilir, hakaret olabilir… Sonuç değişmez. Zulüm zulümdür. Zulüm altındaki bir kadın da dinimize göre kocasından ayrılabilir. Bu ayrılma kocanın boşaması ile olursa en kolayı olur. Bir anlaşma karşılığı boşama da olabilir. Sıkışılan ve çaresiz kalınan noktada yasal yollara da başvurulabilir.
Böyle bir sıkıntı içinde olan kardeşimize tavsiyemiz şudur:
Yarın pişman olmaması için mevcut durumun katlanılır olup olmadığını şahsiyetine itibar ettiği bir aile büyüğü ile istişare ederek kararlaştırsın. Bu büyükleri üç kişi yaparsa daha iyi olur.

Nureddin Yıldız