Yazılı Fetva

"20 yıl insanlara kölelik yapmışım.."

8005
16.05.2017

Hocam, öncelikle ellerinizden öper hürmetlerimi sunarım Allah tealadan size sağlıklı uzun ömür vermesini dilerim 1 senedir sizin videolarınızı izleyen ve istifade eden bir kardeşinizim. Küçük yaşlarda ... medreselerinde kaldım. İHL'de okudum Orta okul bittikten sonra bir tarikata bağlandım Diyarbakır mala bube Seyyidleriyiz Ailemde bir tek ben bağlıydım. Bu tarikatlarda çok hizmetler yaptım ve çok kötü şeyler yaşadım. 20 senedir bir fiil kölelik yaptığımı fark ettim oysa ki Resulullah s.a.v torunu Hazreti Hüseyn gibi asil bir soydan geliyorum. Bir tek Allah tealaya kölelik yapılacağını anladım gözümü kör etmiştiler sanki beynimi yıkamışlardı.

Yanlıştan dönmüş olmanız sizin için bir nimettir. O nimete şükredin. Size şunları tavsiye ederim:
- Ayrıldığınız insanları gündeminiz yapmayın. Tenkit etmeyin onları. Onları amelleri ile baş başa bırakın. Sizinle tekrar kontak kurmalarına da izin vermeyin. O dönemi tamamen silin hafızanızdan.
- Namaz başta olmak üzere ibadetlerinizi tam yapın. Muhakkak camiye cemaate gidin. Çok yoğun iseniz günde bir vakit de olsa camiye cemaate gidin.
- Kur'an okuyun. Her gün aynı saatte az da olsa programlı bir Kur'an okumanız olsun.
- Zikir yapın. Az da olsa düzenli zikriniz olsun. Mesela sabah namazından sonra on dakika zikir yapın.
- Kendinize sizin gibi mü'mince düşünen bir iki arkadaş bulun, o arkadaşlarla gündem oluşturmaya çalışın.
- Tatilinizi muhakkak uzak bir yere giderek geçirin. Her yıl bir şehir gezin, bulunduğunuz yeri bir süreliğine terk eder gibi olun.
- Kitap okumaya zorlayın kendinizi. Zor da olsa kitap okuyun. Az olsun ama kitap okuma zevki yaşayın.
- Sizi tatmin eden hocaefendilerin sohbetlerini dinleyin ama o hocaefendileri abartmayın. Onlarda bulduğunuz güzel şeyleri alın, gerisini bırakın.
- Ailenizi önemseyin. Anne babanızı cennet sebebi gibi tutun. Ailenizi birinci derecede sığınağınız olarak görün.
Allah yardımcınız olsun. Bir süre sonra bu stresi attığınızı göreceksiniz.

Nureddin Yıldız